Nytt

Pave Frans har gitt et intervju til grunnleggeren av avisen La Repubblica hvor han sier at det ikke finnes noe helvete og at sjelen til syndere som ikke angrer, bare forsvinner.

Dette er direkte i strid med det som er den katolske kirkes lære: Det finnes et helvete, og de som ikke har angret havner der.

The remarks came during an interview with the pontiff’s longtime atheist friend, Eugenio Scalfari, founder of the liberal Italian newspaper La Repubblica. The interview was translated by the respected website Rorate Caeli.

Mr. Scalfari asked Francis where condemned souls go to suffer for eternity.
“They are not punished, those who repent obtain the forgiveness of God and enter the rank of souls who contemplate him,” Francis said in response, “but those who do not repent and cannot therefore be forgiven disappear. There is no hell, there is the disappearance of sinful souls.”

Vatikanet ble satt i forlegenhet og reagerte med å sende ut en melding der det het at det ikke var gitt noe intervju. Samtalen med Scalfari var privat og det som er gjengitt i avisen er ikke dekkende for hva paven sa.

Pope Francis reportedly claims ‘there is no Hell’

Administration, Middle East observers do a double take after Trump declares US will leave Syria ‘very soon’