Tavle

Aftenposten har laget en video med en høyreradikal jente, Lilith Keogh (29) som har gjort promotering av seg selv og farlige meninger til en og samme sak. Hvem er det som bruker hvem her? Aftenposten publiserer åpenbart videoen for å advare. Men Keoghs trigger nysgjerrigheten og hun når tusener som ellers aldri ville funnet hennes youtubekanal.

Det skal litt mot til å stå frem med de meningene Keogh forfekter. Sterke meninger i hodet og hardslående knyttnever: Keogh driver med boksing. Det virker noe selvforelskende å stå foran speilet og slå. Aftenposten får frem budskapet: Fare.

– På et samfunnsmessig plan er dette mye farligere. Det kan være vanskeligere for folk å se hvem man blir påvirket av. Sakte, men sikkert blir man indoktrinert av tanker som går i en ytterliggående retning – uten at man nødvendigvis er klar over det, sier spesialrådgiver Shoaib Sultan i Antirasistisk Senter.

Tror virkelig Aftenposten at Shoaib Sultan skjerper den kritiske sansen hos folk? Keogh siterer fra Mein Kampf, hun nyter at folk er stillitende enige, samtidig som de ikke tør å trykke liker. Det er denne erkjennelsen hun er ute etter hos folk: At de skal oppdage at de ikke tør å si sin mening og bli klar over hvor de står. Hvis noen har oppdaget at Mein Kampf kan være en gimmick, hva har man å sette imot?

Les også

-
-
-
-