Mediene har oppdaget at #metoo gir gode lesertall. Man kan skilte med autentiske storyer, og nå tør folk også skrive under fullt navn.

Mediene påtar seg et stort ansvar. Hvordan vil man kvalitetssikre historiene? Hva om noen ser sitt snitt til å ta hevn? Man kan ha mange ulike motiver.

Et annet forhold er at historiene stort sett bare rammer innfødte menn. De som har oppnevnt seg til beskyttere av kvinner, hva vil de gjøre med alle kvinnene fra fremmede kulturer som ikke får gå i fred på byen eller behandles dårlig på arbeidsplassen eller innen familien? Hva kan det komme av at dette kulturmøtet ikke berøres, enda det er i ferd med å forandre hvor kvinner kan bevege seg alene?

Hvis det har skjedd noe med bevisstheten til folk, gjelder det da bare halve hjernen?

I alt 63 lokalaviser i Amedia henter inn Metoo-historier fra leserne. Tønsbergs Blad-redaktøren er overrasket over antallet grove historier.

– Metoo er et globalt fenomen som har fått nasjonal oppmerksomhet, men vi har ikke hørt de lokale historiene, sier ansvarlig redaktør Sigmund Kydland i Tønsbergs Blad til NRK.

Sammen med Nettavisen og 62 andre lokalaviser ønsker han å sette søkelyset på seksuell trakassering i lokalsamfunnet.

Prosjektet der leserne kan sende inn sine historier, startet i helgen, og avisa fikk inn 15–20 svar det første døgnet.

– Jeg kan ikke gå inn på innholdet i historiene, men noen er mindre alvorlige, og flere av historiene er verre og sterkere enn det jeg hadde trodd, sier redaktøren.

Menneskene bak historiene avisene får inn, får bli anonyme, men avisa opplever at de fleste deler sine opplevelser under eget navn.

– Det har skjedd noe med bevisstheten til folk. Det er blitt greit å si ifra om at seksuell trakassering er noe man ikke ønsker, sier Kydland.

På kvinnedagen, 8. mars, vil Tønsbergs Blad, Nettavisen og en rekke Amedia-aviser over hele landet presentere omfanget av #metoo i Norge.

– Med dette ønsker vi å sette dagsorden. Vi skal rett og slett speile #metoo slik hele Norge ser det, sier Kydland. (NTB)

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂