Bilde: Utenrikskommisær Federica Mogherini synes å stå for en politikk som ikke har sans for hverken Israel eller USA. Her med Saudi-Arabias utenriksminister Adel al-Jubeir under utenriksministermøtet mandag. 

USA vil utvide konsulatbygningen i Jerusalem og formelt åpne den nye ambassaden 14. mai, på Israels 70-årsdag. President Trump vil være til stede.

Utenriksdepartementet meldte fredag at ambassaden vil åpne på Israels nasjonaldag.

Dette er et vedtak som kommer til å få store konsekvenser, sa Netanyahu søndag:

On Sunday, the prime minister said the move would have “long-term implications.”

“This is a great moment for the citizens of Israel and a historic moment for the State of Israel,” Netanyahu told his ministers at the weekly cabinet meeting at the Prime Minister’s Office in Jerusalem. “All the citizens of Israel will celebrate it together. It has long-term implications and great historic significance.”

Det er ikke slik at Trump er en freak som ingen andre vil følge etter. Canadas opposisjonsleder varslet sist uke at hans parti vil kopiere USA, hvis de kommer i regjering.

Men at det er en stor splittelse på vestlig side, synes åpenbart, og det er EU som markerer motstand mot USAs linje.

Utenrikskommissær Federica Mogherini mottok representanter for Den arabiske liga mandag, og de var enig om at Jerusalem må bevare sin karakter og være hovedstad for to stater.

Til dét er å si at Jerusalems rolle for jøder langt overgår muslimenes. Når palestinerne til overmål forsøker å frakjenne jødene deres historiske røtter i Jerusalem, forspiller de både goodwill og rettigheter.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂