Oslo-politikernes gratis p-plasser i garasjen under Oslo rådhus har ikke gått ubemerket hen. De 32 plassene er til disposisjon for byrådsleder Raymond Johansen, sammen med sine åtte byråder, ordfører Marianne Borgen, varaordfører Kamzy Gunaratnam og en rekke komitéledere.

Etter en rekke klager fra sinte bilister i Oslo og politikere som ikke vil ha tildelt plass, har saken vært til utredning hos Rådhusets forvaltningstjeneste.

Aftenposten har fått tilgang til deres anbefaling, som er adskillig mer drastisk enn det politikerne ba om:

  • Samtlige private p-plasser fjernes
  • Inntil seks plasser bevares for «spesielle tilfeller» som sykdom og skal dekke behovet til samtlige ansatte i Rådhuset.
  • To plasser settes av til handicapparkering
  • 200 sykkelplasser og bedre garderobeforhold

Ojoj, det var vel ikke helt det de hadde tenkt seg!

Kjipt for ordfører Marianne Borgen som «ville ha slutt på gratisparkering for pampene». Eh, men vent, er hun ikke selv…

Aftenposten skriver: Før jul foreslo byrådspartiene Ap, SV og MDG å innføre betaling for P-plassene. De ønsket markedspris – noe som trolig vil bety en årsavgift på over 35.000 kroner.

Noen som tror at byrådspolitikere vil betale årsavgift på 35.000 kroner ut av egen lomme? Hahaha.

Rødt vil legge ned hele p-huset og gjøre det om til sykkelhotell (hva er det? Et sted hvor syklene hviler? Hvor er alle bilhotellene?).

Problemet med å gjøre livet surt for andre mens man selv nyter privilegier er at man fremstår som en hykler. Og nå har byrådet møtt seg selv i døra – eller i sykkelfeltet hvor de jo helst vil være. Der er det forresten måkt i motsetning til veien og fortauene.

Måtte det komme mange snørike og kalde vintre i årene fremover. Alle de rødgrønne byrådspolitikerne burde bli tvunget til å ta seg frem på sparkstøtting og sykkel.

Aftenposten

Kjøp Kent Andersens bok fra Document Forlag her!