Oslo har vedtatt å ta imot 206 afghanske flyktninger. Men hovedstaden er klar for å ta imot flere, sier ordfører Marianne Borgen (SV).

– Vi er klare til å ta imot det antall flyktninger staten ber oss om. Vi har ingen øvre grense, sier Oslo-ordfører Marianne Borgen til Dagsavisen onsdag.

Norge har hittil evakuert 375 personer fra Afghanistan. Flere av dem har fått status som kvoteflyktninger og vil bli bosatt i kommunene,

– Vi har tidligere signalisert at vi kan ta imot flere enn de ber oss om. Vi er klare, sier Oslo-ordføreren.

I år anmodet Imdi (Integrerings- og mangfoldsdirektoratet) om at Oslo kommune skulle bosette 206 flyktninger i 2021, og det ble vedtatt av bystyret. Til og med juli i år har Imdi imidlertid bare bedt Oslo om å bosette 46 flyktninger.

– Vi har mye kapasitet igjen før vi er på det nivået Imdi har anmodet om for 2021. De har også spurt Oslo kommune om vi har kapasitet til å ta imot utover de 206, og det har vi svart bekreftende på, sier Aps Rina Mariann Hansen, som er byråd for arbeid, integrering og sosiale tjenester.

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.