Kaldluft fra Sibir gir kuldesjokk i Oslo og Bergen til uken. Det kan bli helt ned i minus 18 i Oslo og minus ti i Bergen. – For alt vi vet kan kulden vare ut hele mars, sier Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet.

Norge har hatt en real vinter for første gang på mange år og den slipper ikke taket med det første. Nå blir det sprengkulde.

– Oslo kan få ned mot 18 minusgrader, Bergen ned mot 10 minus. Det er uvanlig så sent på vinteren. Vi må helt tilbake til 1987 for å finne noe lignende, sier statsmeteorolog Geir Ottar Fagerlid ved Vervarslinga på Vestlandet.

Det er ventet under ti minus i Berlin, og både Italia og Spania må regne med kuldegrader til uken. Selv om kulda fra Russland bare varer to-tre dager, sier Fagerlid at vinteren på langt nær er over i Sør-Norge.

– Den verste kulden blir kortvarig, men vi kommer til å ha en kald periode med vintervær lenge, sannsynligvis over neste helg og kanskje enda lenger. Den kan vare ut hele mars måned for alt vi vet, sier Fagerlid.