Politiet i Bergen utelukker ikke flere pågripelser i saken hvor en 16 år gammel jente skulle tvinges til å selge sex.

– Det er ikke uvanlig at det er mange personer involvert i saker som denne, derfor utelukker vi ikke at det kan bli flere pågripelser. Barn og sårbare mennesker som blir utnyttet og tiltenkt prostitusjon gir normalt høy profitt for de involverte bak, sier politiadvokat i Vest politidistrikt, Rudolf Christoffersen, til VG.

Politiet har løslatt sju av de elleve rumenerne som ble pågrepet i Bergen lørdag. Fire personer vurderes framstilt for varetektsfengsling tirsdag.

Løslatelsen skjedde sent søndag kveld, meldte NRK, og kom etter at politiet i Bergen aksjonerte lørdag kveld mot to adresser i Bergen og Askøy. I alt elleve rumenske statsborgere, åtte i Bergen og tre på Askøy, ble pågrepet.

Bakgrunnen var at flere av dem er slektninger av en 16 år gammel jente som de er siktet for å planlegge å selge til sexkunder.

– Vi mistenker at jenta ble transportert til Norge med det formålet å utnyttes til prostitusjon. Siden hun er en mindreårig, blir de siktet for grov menneskehandel, uttalte politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt.

Sent søndag kveld ble sju av de arresterte løslatt. To menn og to kvinner har fremdeles status som siktet og sitter i varetekt i Bergen. Politiet vurderer å framstille de fire for fengsling tirsdag.

Det er både tiggere og prostituerte blant de pågrepne. Politiet har ikke avvist at det kan bli flere pågripelser i saken.

 

Bestill Douglas Murrays bok fra Document Forlag her!