Politiet slo lørdag til mot to adresser i Bergen og Askøy. (skjermdump, NRK)

Politiet i Bergen aksjonerte lørdag kveld mot flere slektninger av en 16 år gammel jente som de er siktet for å planlegge å selge til sexkunder.

Politiet slo til på to adresser i Bergen og Askøy og pågrep elleve rumenske statsborgere, åtte i Bergen og tre på Askøy, melder NRK.

– Vi mistenker at jenta ble transportert til Norge med det formålet å utnyttes til prostitusjon. Siden hun er en mindreårig, blir de siktet for grov menneskehandel, sier politiadvokat Rudolf Christoffersen i Vest politidistrikt.

– Vi har en formening om hvem som har fraktet jenta og hvem som var med i følget til Bergen. Andre er mistenkt for å ha roller knyttet til å ha huset en mindreårig som skulle utnyttes, opplæring i prostitusjon og lignende, sier politiadvokaten.

Det er både tiggere og prostituerte blant de pågrepne.

Ifølge NRK er adressen som politiet aksjonerte mot i Bergen knyttet til et rumensk kriminelt miljø som ble omtalt som et av de mest sentrale i NRK Brennpunkts dokumentar «Lykkelandet». Personene som ble pågrepet lørdag, er en del av det samme nettverket, men er stort sett ukjente for politiet.

– Nettverket er sterkt til stede i Bergen og har en stor rekrutteringsbase i Romania, sier politiadvokat Christoffersen.

Barnevernet har tatt hånd om jenta, som er preget av situasjonen, ifølge bistandsadvokat Hilde Cecilie Meyer:

– Jenta er i en sårbar situasjon i et fremmed land. Førsteprioriteten er at hun må få den hjelpen hun trenger.

De siktede skal fremstilles for varetektsfengsling tirsdag.

Christoffersen sier det er grunn til å tro at flere av de siktede etter hvert vil bli sjekket ut av saken. Samtidig utelukker ikke politiet at det kan komme flere pågripelser.

Vest politidistrikt er i sluttfasen av etterforskingen av et annet større rumensk nettverk i Bergen, melder NRK. Etterforskingen har ført til flere dommer for menneskehandel og hallikvirksomhet.