Bilde: Justin Trudeau er i ferd med å gjøre Canada til et av verdens mest politisk korrekte land. Det er noe av den samme nidkjærheten som i Sverige. Her fra innsettelsen av en ny høyesterettsjustitiarius i Ottawa 5. februar. Foto: Blair Gable/Reuters/Scanpix

Justin Trudeau klarte ikke si «mankind», men måtte si «people-kind». Man bygger om hele samfunnet etter en ideologi som bare tilfredsstiller en minoritet. Nå måtte nasjonalsangen forandres, før OL.

Canada endrer sin klassiske nasjonalsang kort tid før OL-starten i Pyeongchang. Senatet har bestemt at teksten i nasjonalsangen skal være kjønnsnøytral.

Det skriver svenske Expressen , som siterer Global News og CBC.

Canada er alltid å regne med i vinter-OL, for eksempel i ishockey. Nasjonalsangen «O Canada» har blitt spilt utallige ganger opp gjennom årene. Nå kommer altså nyheten om at teksten i nasjonalsangen skal være kjønnsnøytral. Det innebærer at setningen «in all thy sons command» skiftes ut med «in all of us command».

Endringen har skapt reaksjoner i Canada, ifølge Global News. Flere har gitt uttrykk for misnøye over endringen.

Den canadiske senatoren Frances Larkin støttet forslaget om endringen fra første stund.

– Det handler bare om to ord, men det handler om nasjonalsangen. Vi synger den med stolthet. Nå kan alle synge den på samme måte, sier hun, ifølge Expressen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂