Åtte-ti ulike navn er spilt inn til Frps valgkomité, som nå jobber med å finne en ny kandidat til Nobelkomiteen etter at Stortinget sa nei til Carl I. Hagen.

Før jul havarerte Frp-nestorens drøm om å komme inn i Nobelkomiteen da Stortinget vedtok at verken representanter eller vararepresentanter til nasjonalforsamlingen kan velges inn i den prestisjetunge komiteen.

Samtidig har det stormet på andre fronter i Frp. Valgkomiteens leder Ulf Leirstein har trukket seg etter avsløringer om upassende oppførsel og blitt erstattet av Morten Wold. Sistnevnte fremholder at prosessen med å finne en erstatter for Hagen er godt i gang.

– Vi har flere kandidater som vi vurderer, men foreløpig har vi ikke hastverk, sier Wold til NTB.

Han understreker at partiet skal ha sin kandidat på plass før det første møtet i Nobelkomiteen om en drøy måned.

– Vi skal fremme en kandidat som skal inneha Frps plass, slik at vi fyller opp den plassen som er vår. Det er viktig for oss. Nobelkomiteen er en anerkjent og internasjonalt respektert komité, sier valgkomiteens nye leder.

Fristen for å nominere kandidater til årets Nobels fredspris går ut 31. januar. Komiteen har sitt første møte i løpet av den siste uken i februar, får NTB opplyst.

 

Oppdateres