Foto: Clodagh Kilcoyne / Reuters / Scanpix.

 

Polens tidligere statsminister Donald Tusk, for tiden EU-kommisjonens president, uttaler til et polsk ukemagasin at regjeringen i hjemlandet, som utgår fra Lov- og rettferdighetspartiet, ønsker å følge etter Storbritannia ut av unionen, skriver The Times.

“I have no doubt that for PiS one of the goals is to ‘free’ Polish politics from the burden of the EU,” he told Tygodnik Powszecnhy magazine yesterday.

Mr Tusk, who is planning a return to Polish politics in 2020 at the end of his time in Brussels, has suggested that the conservative and nationalist government is planning a Brexit-style referendum by the end of the decade.

Polen har for tiden en blomstrende økonomi, og kan om ikke så mange år bli en netto bidragsyter til EU-budsjettet. Det kan øke appetitten på å forlate unionen, mener Tusk.

“I can easily imagine a situation when Poland finds itself among the net payers, then the government in Poland would feel it was time to ask Poles if they wanted Poland to continue in the EU,” he said.

Uenigheten om EU-kommisjonens plan for tvungen fordeling av asylsøkere bidrar naturligvis ikke til å holde Polen igjen fra en slik beslutning.

 

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!