Nytt

Underhuset i Indias nasjonalforsamling har vedtatt et lovforslag som gjør det ulovlig for muslimske menn å skille seg ved å si ordet skilsmisse tre ganger.

Høyesteretten i landet besluttet i august at den muslimske skilsmissepraksisen «trippel talaq» er i strid med grunnloven. «Talaq» betyr skilsmisse på arabisk, og ved å si ordet tre ganger kan muslimske menn skille seg fra sin ektefelle.

Lovforslaget som gjør praksisen ulovlig og straffbar med opptil tre års fengsel ble presentert og godkjent i underhuset torsdag. Det vil nå gå videre til overhuset i nasjonalforsamlingen, hvor det må bli godkjent før det blir lov.

Mer enn 20 muslimske land, inkludert Indias naboland Pakistan og Bangladesh, har allerede forbudt skilsmissepraksisen. Men i India har «talaq» fortsatt på grunn av lover som tillater at muslimer, kristne og hinduer følger religiøse lover når det kommer til ekteskap, skilsmisse, arv og adopsjon.

Kjøp Jean Raspails «De helliges leir» her.