Innenriks

En kvinne sluttet i ungdomspolitikken pga. uønsket oppmerksomhet fra Trond Giske, forteller NRK. Kvinnen tok kontakt med Ap-ledelsen onsdag kveld.

Onsdag kveld varslet hun partiledelsen i Arbeiderpartiet om det hun opplevde som flere tilfeller av uønsket seksuell oppmerksomhet flere år tilbake i tid.

Både Jonas Gahr Støre og Trond Giske har sagt at de ikke kommenterer enkelthendelser. Det standpunktet må de trolig gi slipp på. De sier de gjør det av hensyn til varslerne, men spørsmålet er om det ikke mer er for å slippe å gå inn i saker som de vet de vil komme dårlig ut av.

Giskes uttalelser torsdag kveld kan komme til å volde ham problemer. Giske sa til bl.a. Aftenposten at han var forberedt på at det kan komme flere saker. Skulle han dermed med ha «diskontert» kritikken med sin beklagelse? Slik kunne det virke.

Hvis det stemmer at en ung kvinne sluttet i politikken pga. Giskes nærgåenhet, er det et eksempel på at Giskes oppførsel har fått konsekvenser for partiet. Dét kan det bli vanskelig for Støre å forsvare.

Kvinnen reagerer på at ingen i partiet har kontaktet henne:

Den tidligere ungdomspolitikeren reagerer på at ingen fra partiets toppledelse har kontaktet henne etter at hun varslet.

Når Giske får spørsmål om hvorvidt han har tatt kontakt, svarer han at han går gjennom partiet, og er villig til å gå i dialog hvis noen ønsker det.

– Jeg har formidlet det gjennom partiet. Jeg har ikke vært i direkte kontakt, men har også sagt meg villig til det hvis dét kan hjelpe. Uansett så har jeg beklaget og tatt det til meg og tatt kritikken, sier han.

Politisk redaktør i Aftenposten, Trine Eilertsen, skriver at Giske bør trekke seg. Hvis det er slik at han ikke var klar over hvordan han oppførte seg, er det noe galt med vurderingsevnen.

Dette er Giskes svake punkt. Han sier han ikke forsto hvordan hans oppførsel kunne virke på andre. Men hvis han ikke forsto dét, er han ikke egnet som nestleder i partiet, skriver Eilertsen.

Sluttet i politikken etter uønsket oppmerksomhet fra Giske

Giske til Aftenposten: – Jeg er forberedt på at det kommer flere saker

Kjøp Sir Roger Scrutons bok fra Document Forlag her!