Minst to personer er drept og flere andre er skadet etter knivagrep i Maastricht torsdag kveld, melder nederlandsk politi. Det skal ha vært to angrep med et par hundre meters mellomrom. Lokale medier sier at naboene hørte høye rop.

29 år gamle Michael Kicheleer, som bor tre hus fra adressen i Joseph Postmesstraat hvor knivstikken fant sted, forteller:

«Jeg hørte noen hysteriske mennesker på gaten, masse roping. Da jeg gikk ut fant jeg en ung kvinne som lå på fortauet foran huset og jeg så også en eldre kvinne i entreen på huset. Det var et blodbad.»

Ifølge De Telegraaf så er to personer arrestert i moskéen i Weustenraadstraat og ti personer er sendt til sykehus. Angrepet fant sted i et boligområde. En av de arresterte var blodig og hadde kniv.

Et øyevitne sier til De Telegraaf at faren og moren i en syrisk familie lever separert og at faren hadde gått hjem til sitt hus etter en krangel i moskeen. En gruppe av syriske ungdommer knivstakk mannen. De gikk deretter videre til morens hus, ringte på døren og skar over strupen på henne.
Sønnen og datteren var blant de skadde. Det fortelles om at krangelen i moskeen ble utkjempet med balltrær og sverd og at det var mange skadede der. Dette er ikke bekreftet.

 

 

Fra en video som De Telegraaf har lagt ut, så ser det ut til at pårørende av et av ofrene er iført hijab.

The Independent   De Telegraaf  Daily Mail

 

Kjøp Christopher Caldwells «Revolusjonen i Europa – innvandring, islam og Vesten» her.