Nytt

Store ansamlinger av voldelige ungdommer ser ut til å bli et landsomfattende problem. Også på Jessheim advarer politiet mot utviklingen.

– Jessheim er det store møtepunktet på Romerike. Her foregår bruk og omsetning av narkotika, nasking, avtalte slåsskamper, og flere er også pågrepet med kniv. Elever skulker skolen for å dra dit. Her møtes ungdom fra hele Romerike, også fra Nes. Vi er mest bekymret for at ungdom bærer kniv, og også ungdom fra Nes gjør dette, sier politiførstebetjent Gunnar Foseid ved Nes lensmannskontor.

Ungdommer bevæpnet med kniver som avtaler slåsskamper er ikke et ukjent fenomén i Oslo. Nå krever denne gruppen også store ressurser fra lokale lensmannskontorer.

Ida Eliseussen som er SLT-koordinator (samordning av lokale rus- og kriminalitetsforebyggende tiltak) i Nes, sier at politiet i Ullensaker og vektere på Jessheim storsenter bruker mye ressurser på å avdekke, avverge og følge opp ungdom som møtes for å slåss.

– Foreldre bør ha oversikt over hvor deres barn og unge befinner seg og hvem de er sammen med. De bør også vurdere om det er nødvendig at deres unge drar til Jessheim alene nå. Barn ned i 10 år har heller ingen grunn til å oppholde seg på et kjøpesenter uten voksne, sier Eliseussen.

Lokalsamfunn gjennomgår store omveltninger. Allerede i 2011 beskrev disc-jockeyen Vidar Pettersen hvordan han ble overfalt i Jessheim og hvordan kvinner nærmest blir antastet på utestedene og ikke lenger tør gå hjem uten følge.

Vidar Pettersen mener utelivet på Jessheim har forandret seg de siste årene.

– Jeg får med meg mye av det som skjer når jeg jobber på Hydranten, og jeg mener det er blitt mer bråk og mer usømmelig oppførsel, blant annet ved at damer ikke får gå i fred uten å nærmest bli antastet på utesteder, hevder Pettersen.

– Jeg går ikke lenger ut på Jessheim uten å ha med følge, sier kvinnen som skulle sitte på med Pettersen hjem fra Jessheim natt til søndag.

Politiet sa i 2011 at de ikke så noe mønster. At det bare var enkeltstående hendelser. Det er det sikkert enda. Mange av dem.

Raumnes

Kjøp Kent Andersens bok her!