Nytt

Ulf Leirstein: – Noen av oss er svært irriterte nå. (foto: Frp)

At Venstre og KrF støtter forslaget som kan hindre Carl I. Hagen i å få en plass i Nobelkomiteen, vil få følger, advarer Ulf Leirstein, parlamentarisk nestleder og leder av Frps valgkomité.

Leirstein truer KrF og Venstre med budsjettbråk og riksrevisorrabalder etter Nobel-vedtaket på Stortinget, skriver VG. Frp trekker ikke Hagens kandidatur.

– Dette viser at det ikke handler om prinsipper, men om Carl I. Hagen. Det handler kun om ham. Og på grunn av spillet handler det også om Frp, legger han til.

Leirstein påpeker overfor VG at de to sentrumspartiene og regjeringspartiene Høyre og Frp var enige om å samarbeide om konstitueringen av Stortinget. Likevel går altså de to sentrumspartiene sammen med resten av opposisjonen om nye regler som kan sette en stopper for Frps Nobel-kandidat.

– Vi har vår kandidat, og vi har én plass. Vi vil fremme Carl I. Hagen. Jeg tar utgangspunkt i at han blir valgt. Hvis ikke, har vi en ny situasjon på Stortinget som vi må ta konsekvensen av, sier Leirstein.

Han viser til at det er flere verv som skal fordeles før jul, inkludert ny riksrevisor. På spørsmål om saken påvirker sonderingene om Venstre skal inn i regjering, svarer han slik:

– Jeg kommenterer ikke regjeringsforhandlingene. Dét gjør Siv Jensen. Men du kan gjøre regnestykket selv. Det er noen av oss som er svært irriterte nå.

Kjøp Kent Andersens bok her!