Nytt

Elever ved Al Hijrah Islamic school i Birmingham – en skole som er blitt gjenstand for spesielle tiltak fra britiske myndigheters side, etter å ha innført kjønnsdeling av elever fra ni års alder. Stillbilde: YouTube.

 

Under besøk ved islamske skoler i Storbritannia har inspektører fra det britiske skoletilsynet Ofsted funnet en rekke eksempler på kvinnefiendtlige budskap både i bibliotekenes og elevenes bøker, skriver The Times.

En oversikt over materialet som tilsynet har utarbeidet, viser grove eksempler på kvinnefiendtlighet, herunder oppfordring til underkastelse og bifall til ektemenns vold mot sine koner i «korrigerende» øyemed.

Among the worst examples was a book discovered in a school library entitled, “Women who deserve to go to hell” which said that it was wrong for wives to show “ingratitude to their husband” or “have tall ambitions”.

Ambisjoner om å stå til disposisjon er unntatt fordømmelse: Andre bøker understreket at en kone er forpliktet til å ha sex hver gang mannen ønsker det. Hun kan ellers ikke forlate hjemmet uten hans tillatelse. Det siste er som kjent gjeldende lovgivning i Saudi-Arabia, som per definisjon er en islamsk stat.

Likevel har det for etaten tilsynelatende ikke med islam å gjøre:

Ofsted said the material it collected was out of step with mainstream Muslim thinking.

Mainstream er det ikke desto mindre å være velment inkluderende overfor det ekstreme:

[Ofsted insiders] are concerned not only that religious schools are using inappropriate materials, but that well-intentioned mainstream schools are permitting extreme forms of Islam in the belief they are being inclusive.

Inspektørene, som strekker seg så langt at de bruker ordet «uncomfortable» om sine oppdagelser, fant også eksempler på det Chantal Delsol kaller «oksidentofobi»:

One school Ofsted visited encouraged children to read a text that contrasted the “noble women of the East” with the “internally torn woman of the West”.

Skoletilsynet er også «bekymret» over islamske barnehager, hvor jenter helt ned i fireårsalderen bruker hijab.

Vel, dere er litt sent ute, folkens. Dere skulle ha hørt på Ray Honeyford for tretti år siden.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» fra Document Forlag her