Nytt

Karmelitanerklosteret i Verdun. Foto: Aimelaime/Wikimedia Commons.

 

To islamister er blitt arrestert av fransk politi og siktet for psykologisk vold etter at de den 10. november tok seg inn i et karmelitansk nonnekloster i Verdun under aftenbønnen, hvor de oppfordret søstrene til å konvertere til islam for ikke å ende i helvete.

De ti søstrene var i sjokk etter det som hendte dem, skriver Nancy-avisen L’Est Republicain.

Da det var tid for aftenbønnen, gikk to om lag tredve år gamle menn med skjegg og normal bekledning inn i karmelitanerklosteret i Verdun.

De snakket med en søster ved inngangen som fortalte dem at seremonien var i ferd med å begynne. «De spurte om de kunne gå inn i kapellet», sier biskopen i Verdun. «Hun sa ja.»

Så snart de kom inn i kapellet, «bad de på arabisk under aftenbønnen», sier biskop Gusching. «De henvendte seg til dem som bud og sa: «Hvis dere ikke konverterer, vil dere ende i helvete».

Statsadvokat i Verdun, Guillaume Dupont, opplyser at en av de to mennene skrev «Allah akbar» i gjesteboken da de etterpå takket for velkomsten og forlot klosteret.

Fremgangsmåten til de to islamistene er helt identisk med den som benyttes overfor kristne i Midtøsten: Man oppfordres til konversjon og advares mot konsekvensene av å la være. I verste fall blir man drept etterpå.

Det er umulig ikke å få assosiasjoner til mordet på Jacques Hamel, presten som fikk strupen overskåret av to islamister mens han holdt messe i Saint-Étienne-du-Rouvray den 26. juli 2016.

Episoden aktualiserer da også spørsmålet om sikkerheten rundt kristne mål i Europa. Kristne har som prinsipp at alle er velkomne til å være til stede under deres seremonier.

Saken mot de to inntrengerne i Verdun kommer opp for retten den 28. april. De risikerer tre års fengsel og bøter på opptil 45.000 euro.

Imam Abdelkrim Aïtelkaid i Verdun sier i en kommentar at de to krenket en helligdom, og at dette «ikke er måten vi gjør det på». Islamiseringen må skje med en viss smartness, tross alt.

 

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag her.