Nytt

Bilde: Christine Meyer. Creative Commons

Selv Christine Meyers venner i mediene har problemer med å forstå hennes siste utspill. Hun går, som NTB formulerer det, «i strupen på Siv Jensen». Det er som å be om avskjed i unåde. For åpen scene.

SSB-sjef Christine Meyer har ikke tenkt å si opp jobben sin. I stedet går hun i strupen på sin øverste sjef – finansminister Siv Jensen (FrP).

– Jeg mener det er ikke grunnlag for å si meg opp, og det er der saken står, sa Meyer under en pressekonferanse fredag.

Det hersker full forvirring om Meyers framtid etter at flere medier torsdag skrev at hun ville gå av som sjef. Dette ble avvist av Meyer fredag formiddag. Under pressekonferansen antydet Meyer at hun ser for seg å lede byrået i tiden framover.

– De store endringene i SSB ligger foran oss. Det er da de aller største endringene vil komme. Vi har fulgt spillereglene i staten, sa hun.

Samtidig var SSB-sjefen krass i sin kritikk av sine overordnede i Finansdepartementet.

– Etter de siste ukers hendelser er jeg bekymret for SSBs uavhengighet. SSB skal ikke være avhengig av finansministerens politiske tillit. SSB skal være uavhengig og ikke styres politisk, sa Meyer.

Selv NRKs Marius Takvam måtte nærmest forlegen bekjenne at Meyer oppfører seg helt irrasjonelt. Å angripe eieren for åpen mikrofon er uhørt. Når hun i tillegg ikke tar noe ansvar selv for krisen som har oppstått, er det direkte pinlig.

Meyer har hatt sine forsvarere helt til det siste. Nå er det neppe mange igjen.