Nytt

Etter flere ubehagelige opplevelser slår fagforeningen til danske hjemmepleiere alarm. De møter sjikane og tilfeller av fysisk avstraffelse når de beveger seg inn i segregerte områder.

«Vi er ved at få nogle sorte pletter på danmarkskortet, hvor ambulancer skal vente på eskorte fra politiet, hvor hjemmehjælperne ikke kan være sikre på, at de kan køre ind uden at blive udsat for vold. Det er helt og aldeles uacceptabelt, siger fagforbundet FOAs formand, Dennis Kristensen ifølge sn.dk.

Baggrunden er to aktuelle to aktuelle episoder om chikane mod hjemmehjælpere i Ringparken i Slagelse, en af kommunens to ghettoer.

Forleden berettede Sjællandske om, at en hjemmeplejebil blev mødt af stenkast, mens en gående hjemmehjælper blev både skubbet og sparket, mens hun var på arbejde.

Ifølge Dennis Kristensen er der ingen tvivl om, at det skal stoppe. Og konsekvensen må blive, at hjemmeplejen slet ikke kommer.

Det er en dramatisk utvikling og et stort nederlag for offentlig helsevesen når sykepleiere og hjemmepleiere ikke tør utføre jobben sin, som består i å hjelpe hjelpetrengende. I noen tilfeller gjelder det insulin og sårpleie.

Slagelse Kommunes forvaltning bekræfter nu to nylige hændelser af voldelig karakter mod hjemmeplejere, der blot udfører deres arbejde. Det ene sted blev der kastet med sten mod en af kommunens biler, mens en hjemmeplejer på aftenvagt lige omkring Jacob Dampes Vej blev sparket og skubbet.

Ifølge byrådspolitikere skal der ske noget. Det, som senest er hændt i Ringparken, hvor en ansat er blevet slået i arbejdsøjemed, skal stoppes, lyder det i kor.

Dette er samme problematikk som vold i skolen. Lærere, helsepersonell, brannmenn, postbud og politi er i førstelinjen. Når de i land etter land opplever å bli møtt med vold i utførelsen av deres yrke, er det nødvendig å ta noen ubehagelige konfrontasjoner.

«De ansatte skal kunne færdes trygt, når de er på arbejde. Det skal kommunen sikre. Alle, der går hele på arbejde, skal også komme hele hjem,» siger Dennis Kristensen, som godt ved, at det vil gå ud over de ældre, som bor i området, hvis ikke plejerne kan komme frem.

«Og det er ikke i orden. Men det skal modsat ikke være med livet som indsats, at man går på arbejde,» siger Dennis Kristensen til sn.dk.

 

http://www.lokalavisen.dk/uhyggelig-udvikling-kvindelige-hjemmeplejere-faar-taesk-i-indvandrer-ghettoer-/20171103/artikler/171109775

http://sn.dk/Slagelse/Chikane-af-hjemmehjaelpere-fortsaetter-i-udsatte-omraader/artikel/696169

Les også

-
-
-
-