Mørke skyer samler seg over Islamsk Råd og dets leder Mehtab Afsar.

Medlemmene i Islamsk Råd Norge forlater det synkende skipet: Ytterligere fem organisasjoner, med til sammen rundt 10.000 medlemmer, har nå meldt seg ut.

Følgende organisasjoner har ifølge NRK meldt seg ut etter at regjeringen i dag gjorde kjent at man kutter statsstøtten til Islamsk Råd: Bediuzzeman Camli, Center Rahma, Peshava Tro og Kultursenter, Islamic Cultural Centre Norway og al-Khidmat.

Regjeringen opplyste mandag morgen at de vil kutte statsstøtten til IRN. Avgjørelsen ble blant annet begrunnet med at man ikke lenger har tillit til organisasjonen.

I slutten av september ble det kjent at fem organisasjoner meldte seg ut fordi de var bekymret for retningen IRN hadde tatt, og nå har altså ytterligere fem sagt takk for seg. Til sammen har de ti rundt 30.000 medlemmer.

For kort tid siden kunngjorde også Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn (STL) at de vurderte å bryte samarbeidet med IRN.

I tillegg har Nortura varslet oppsigelse av  avtalen med Islamsk Råd Norge om halalsertifisering. Avtalen går ut ved nyttår.

 

NRK

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.