Nytt

CNN kommer med en merkelig melding: EU har fått nok av tech-selskapenes sendrektighet med å rense nettet for hatprat. Arbeidet går ikke fort nok og unionen truer med bøter.

Aftenposten videreformidles dette med glatt ansikt. Som om det er noe i beklagelsen.

Det er ikke så rart. Aftenposten er selv en klakør i den mektige alliansen som ønsker å knekte en offentlighet de ikke har kontroll over: Problemet er ikke for mye hatprat, det er intoleransen fra myndighetene. Det er alle som er på nett klar over. Tendensen er klar og tydelig: Det går mot mer sensur og utestengning.

Document har møtt Roger Salle Sahlström, en fotograf-journalist, som har lagt seg ut med de politisk korrekte, venstresiden og AFA. Det gjør man ikke ustraffet i Sverige. Sahlström har ikke tall på alle gangene han er kastet ut av Facebook.

Facebook har nemlig opprettet anmelderknapper. Hvis en gruppe går sammen om å anmelde en de vil bli kvitt, reagerer Facebook med å suspendere kontoen. Nå har Facebook de samme holdninger som venstresidens aktivister. Deres definisjon av hat er omtrent den samme. Resultatet er ofte at kontoer slettet.

Mediene bruker oppslag om «hatprat» til å fremstille seg selv som offer. De tier om den undertrykkelsen av meninger som forekommer:

Men det börjar bli tröttsamt med detta prat om näthat, detta prat om drev då journalister från mainstreammedia ”gråter ut”. Jo jag vill säga gråta ut. För det är precis det man påstår att jag gör när jag berättar om de överfall jag får stå ut med.

Och utöver detta ska jag bara acceptera att dessa individer slår sönder mina möjligheter att arbeta.  När är de nöjda? När de helt ser att jag saknar inkomst? När jag blir nedslagen ännu en gång? När jag fått ännu en kamera sönderslagen? När jag är död? Exakt vad är målet med deras handlingar?Så hur mycket ska jag ta av detta? Hur mycket av mitt liv ska dessa människor få förstöra för att jag ifrågasätter, ställer frågor eller inte delar deras ism, politiska ide eller tankar?

I Sverige er aktivistene voldelige. Siden norske myndigheter ser ut til å velge svenske løsninger skal vi ikke se bort fra at vi også får volden med på kjøpet. Mediene har pekt ut høyresiden som de farlige. Hvorfor skulle ikke ungdommer følge deres «oppfordring»?

Et slikt ansvar ser vi aldri mediene tar.

De velger heller å fremstå som ofre på vegne av journalister eller andre. Detaljene om hva som foregår må man lese nøye for å oppdage:

It said it wants the companies to invest more in detecting of hate speech, and work with trusted reviewers who are trained to know what constitutes hate speech.

Disse «trusted reviewers» kommer inn fra ulike NGO’er og tilhører den politiske anstendige fløy som føler seg kallet til å sensurere motstandere. EU har ingen betenkeligheter. Det er en gammel autoritær europeiske styreform som vender tilbake. Top-down. Med borgerne som undersåtter. Veggene i Brussel og Berlin er så tykke at de ikke hører noen protester, og de bryr seg heller ikke.

De tror at det som ikke synes heller ikke betyr noe.

Historien viser: Så feil kan man ta.

Hvis Facebook fortsetter sin tilstramming og angiverpraksis vil siden bli et sted for kattebilder og alternativer vil dukke opp.

 

http://money.cnn.com/2017/09/28/technology/hate-speech-facebook-twitter-europe/index.html

https://www.aftenposten.no/kultur/i/3reGv/EU-er-lei-hatprat-og-gir-Facebook-en-siste-advarsel–Rydd-opp-eller-forvent-harde-straffer