En palestiner har drept tre israelere utenfor bosettingen Har Adar nær Jerusalem, opplyser israelsk politi. Mannen kom seg inn bakveien sammen med palestinske arbeidere.

Da porten ble åpnet klokken 0700 kom han seg inn. Vaktene og grensepolitiet så at det var noe mistenkelig ved ham, men reagerte for sent. Nimer Mahmoud Ahmad Jamal trakk frem en pistol og rakk å drepe tre og såre en annen alvorlig.

Jamal er en firebarnsfar fra en landsby i nærheten. Det som er bekymringsfullt sett fra et israelsk synspunkt er at han har arbeidstillatelse, men bare på lavere grad, som betyr arbeid innen beltet mellom den grønne linjen og Vestbredden.

Police said the terrorist, a father of four, had a legal work permit, making him one of the few Palestinians with such a document to commit a terror attack in recent years. His permit was of a lower level and was only applicable for work inside Israeli settlements along the “seam line” between the West Bank and Israel, according to the Shin Bet security service.

He was identified by Palestinian media as Nimer Mahmoud Ahmad Jamal. The Shin Bet would not immediately confirm his identity.

Jamal ble selv drept.

Hamas hyllet angrepet. Det har vært lengre mellom angrepene den senere tid. Det har vært færre knivangrep og angrep med biler.

Den såkalte kniv-intifadaen brøt ut i september 2015:

Since September 2015, some 51 Israelis, two visiting Americans, an Eritrean national, a Palestinian man and a British student have been killed in stabbing, shooting and vehicular attacks by Palestinian assailants. In that time, nearly 300 Palestinians and a Sudanese national were killed by Israeli fire, a majority of them attackers, according to authorities.

https://www.timesofisrael.com/opposition-parties-deny-report-of-settlement-ceremony-boycott/

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂