Bildet: Demonstranter i Kolkata, India, 11 september brenner et bilde av Aung San Suu Kyi. Foto: Rupak De Chowdhuri/Reuters/Scanpix

Kina støtter Myanmar i oppgjøret med den muslimske minoriteten rohingyaer som blir fordrevet fra Rakhine-provinsen og over grensen til Bangladesh.

 

Kina sier at landet støtter Myanmars forsøk på å skape fred og stabilitet i den vestlige delstaten Rakhine, der hundretusener av rohingyaer har lagt på flukt.
Myanmar har de siste dagene fått skarp kritikk fra en rekke land og også fra flere FN-byråer og menneskerettsorganisasjoner for sin håndtering av konflikten mellom rohingya-muslimene og landets buddhistiske flertall. Men Kina ser nå ut til å stille seg helt på myanmarske myndigheters side.

– Vi mener at verdenssamfunnet burde støtte Myanmars forsøk på å opprettholde nasjonal stabilitet, og at det burde skape gode eksterne betingelser for en skikkelig løsning for Rakhine-staten, uttalte en talsmann for utenriksdepartementet i Beijing, Geng Shuang, tirsdag.

Militæret i Myanmar har iverksatt en kraftig motoffensiv etter at en ytterliggående rohingya-gruppe angrep en rekke politiposter 25. august. Samtidig blir buddhistisk mobb anklaget for å sette fyr på rohingya-bebodde landsbyer. (NTB-AP)

Verdenssamfunnet har reagert sterkt på fordrivelsen av rohingyaene og noen har snakket om folkemord, selv om antall drepte skal være noen hundre. Man får inntrykk av at mediene er ekstra opptatt av gruppen fordi de er muslimer.