Nytt

Stillbilde: YouTube.

 

Avhørene i den spanske spesialdomstolen Audiencia Nacional og tips fra årvåkne ungdommer har satt politiet i stand til å avdekke enda en tredje logistisk base for terrorcellen i Catalonia i en forlatt landsens bygning i Riudecanyes, skriver La Vanguardia.

Stedet befinner seg 14 kilometer fra Cambrils, og bevismateriale som er funnet der, blant annet mer eller mindre utbrente dokumenter og kvitteringer, tyder på at terroristene hadde gått til anskaffelse av store mengder aceton.

Stoffet kan brukes til å fremstille acetonperoksid, også kalt TATP, en viktig ingrediens i bombetypen som går under navnet «Satans mor». Denne forbindelsen er enkel å fremstille og vanskelig å oppdage, og er blitt benyttet en rekke ganger i terrorsammenheng – blant annet i London i 2005.

Samtidig viser granskning av bilder fra overvåkningskameraer i omegnen at terroristene hadde gjort flere innkjøp mellom Riudecanyes og Cambrils i tiden før angrepene, herunder flere kniver og en øks.