Sean Spicer går av som pressetalsmann for Det hvite hus, samtidig som Anthony Scaramucci overtar som kommunikasjonssjef.

Det later til å være en sammenheng, men hva den består i vet vi foreløpig ikke.

Spicer har fremstått som en ærlig, oppriktig pressetalsmann. Han har hatt en uhyre vanskelig jobb, han skulle tale på vegne av en president som likte å ha styringen selv, og som kunne endre oppfatning fra en dag til en annen. Hva skulle en pressetalsmann si til en presse som gjerne ville utnytte alle spekker i presidentens rustning.

Hva skal en legge i skiftet? Det kan virke som om Det hvite hus er ustabilt, selv om dette er et inntrykk mediene har forsøkt å skape helt siden 20. januar. Presset mot Trump er konstant. Spicer var en lojalt talsmann. Nå tar han sin hatt og går. Det er vanskelig ikke å se det som et svakhetstegn.

Scaramucci er selfmade forretningsmann. Der har han mye til felles med presidenten. De kalles også «scrappy guys», selvbevisste og skarpe. Det var ikke Spicer.

Spicer var katolikk, det er også Scaramucci.

En god replikk på Fox News: ikke lett å være pressetalsmann for en sjef som bare er en tweet unna å motsi deg.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂