To måneder før jihad-angrepet på London Bridge fikk søsteren til en av terroristene, Khuram Butt, seg jobb i security på Heathrow flyplass. Haleema Butt og mannen hennes Usman Darr, som også jobbet i Heathrow secruity ble suspendert etter angrepet. Haleema har måttet forlate jobben etter en intern granskning som flyplassen har gjort i samarbeid med myndighetene.

Heathrow har ikke villet opplyse om hva slags sikkershetsprosedyrer de arbeidssøkende må igjennom. Skjønt, dette må vel kalles en glipp for Khuram Butt var ikke ukjent for politiet og MI5. Han var på listen over de 3000 mest ekstreme jihadistene.  Han hadde også deltatt i Channel 4s dokumentar «The Jihadist Next Door».

 

https://youtu.be/VNGRpKwIAwE

Etter terroren ga familien til Khuram Butt følgende kommentar til pressen:

‘As a family we are shocked and appalled by the actions of Khuram and his associates. We strongly condemn these actions. Our heartfelt thoughts and prayers are with the victims and families at this time. Now more than ever we need to work together to stop the actions of the mindless few who claim to be acting in the name of Islam.’

Men det var ikke slik at familien var ukjente med Khuram Butts ståsted i forhold til IS og jihad, heller:

Det er ingen som anklager Haleema eller hennes mann for å være innblandet i terrorplanlegging på noen som helst måte. Men man velger selvfølgelig å ikke ta noen sjanser når det gjelder sikkerhetspersonalet ved Storbritannias største flyplass.

En talsmann for Heathrow sa:

‘Heathrow took appropriate action in close cooperation with the authorities in relation to two colleagues employed at the airport.’

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂