Nytt

Australsk politi arresterte to menn i Fairfield, Sidney, tirsdag, og forhindret dermed et forestående angrep av typen offentlig halshugging. Mennene hadde utstyrt seg med machete og jaktkniv, et hjemmelaget IS-flagg og hadde allerede laget en video.

sydney.terror.mohammad.kiad.omar.al-kutobi

Omar Al-Kutobi (24) (t.v) og Mohammad Kiad (25) risikerer livsvarig. Kutobi studerte datakunnskap.

De var ukjente for australsk etterretning.

Delstatsminister Mike Baird sa nyheten var «mer enn foruroligende». Statsminister Tony Abbott liker ikke å snakke direkte om problemen med jihad, til tross for at Australia deltar i koalisjonen mot IS, og snakker heller om en «dødskult». Det gjør at politiet er svært forsiktige og nøytrale i sin beskrivelse. Man overlater publikum til å dra sine egne konklusjoner.

Utrolig nok har ikke myndighetene klassifisert angrepet på kaffebaren i Sydney i desember som en terrorhandling. Iranske Man Haron Monis hengte opp et shahada-flagg i vinduet på cafeen og holdt gisler i 16 timer.

The authorities have not classified the cafe siege as a terrorist attack.

Monis, a self-styled cleric who was originally from Iran, had a history of religiously-motivated activism and displayed a black flag bearing the shahada – the Islamic statement of faith – during the siege.

However, officials have said there is as yet no evidence that his actions were linked to global jihadist networks like Islamic State.

Mr Abbott has announced a review into the background and security checks on Monis, who was granted bail after being charged with being an accessory to the murder of his former wife last year.

He was also accused of more than 40 counts of sexual assault and was convicted of harassing the families of soldiers killed in Afghanistan.

 

http://www.bbc.com/news/world-australia-31390036

http://www.bbc.com/news/world-australia-30585548