Lindt chocolate café ligger i mørke. Det spekuleres i at gisseltakeren ønsker å reduserer risikoen for å «bli tatt ut».

Delstatsmyndighetene holder pressekonferanse. Det begynner å bli mørkt i Sydney.

Politisjefen for New South Wales sier at å få gislene ut i live har førsteprioritet. Alt annet kommer i annen rekke.

Men nå begynner medier å publisere kravene. Ifølge Israelnationalnews.com skal mannen ha forlangt å få snakke med statsminister Tony Abbott. Han skal også ha forlangt på få et IS-flagg.

Mediene har gjort et nummer av at det ikke er IS-flagget han har tvunget gislene til å vise i vinduet, men at det er et vanlig islam-flagg, med shahada. Disse presiseringene virker merkelige når de fremføres som om flagget kan reise tvil om det er en jihadist.

Mannen skal også ha to bomber med seg,

Ifølge Channel 10 skal disse bombene være plassert andre steder i byen. Slike meldinger gjør at politiet går til news lockdown, for at ikke panikk skal spre seg og eventuelle medsammensvorne skal kunne koordinere.

Network 10 reported that two female hostages had called with claims from the gunman that two bombs were planted elsewhere in the city. Social media posts by alleged hostages claimed the gunman wanted to speak directly with Prime Minister Abbott. (reuters)

 

Australian television has reported that the armed Islamist holding over 30 hostages in a Sydney cafe has made a demand to speak with Australian Prime Minister Tony Abbott, and has also demanded an «Islamic State» flag.

The terrorist announced that he was armed with two bombs, and also demanded that he be referred to as «the brother».

http://www.israelnationalnews.com/News/Flash.aspx/311740#.VI6pFYdLKmU

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂