Nytt

Le Pen vant sitt mandat med 58% av stemmene i det nordlige Henin-Beaumont. Leder av Front National sier at hennes parti vil være i opposisjon til Macrons pro-Europa og pro-innvandringspolitikk.

Macrons parti får allikevel ikke så stor andel av stemmene som man hadde forventet, skriver Le Figaro. De siste estimatene gir ham 359 av 577 mandater (62%). En klar majoritet.  Kommunistene ligger an til 28 mandater, de konservative til 131 og sosialistene til 44. Front National får 8. Sosialistene hadde 295 mandater før valget og mister altså 251 – hele 85%!

I slutten av februar sa Macron at det ikke hverken var «trolig eller ønskelig» for presidenten å ha absolutt flertall med sitt parti. Vel, der tok han feil. Og absolutt flertall, gir som kjent absolutt ansvar. Noe Theresa May har fått smertelig erfare de siste ukene.

Mange av de ny-innvalgte tilhørende La République en Marche har aldri tidligere hatt noen erfaring med politikk.

Kanskje vil Marine Le Pen få rett i at Frankrike nå vil bli styrt av en kvinne – Angela Merkel.

 

International Business Times