Nytt

Politiet advarer mot veipirater på Europavei 6 etter å ha fått inn klager fra flere bilister. Også svensk politi har sendt ut en skarp advarsel.

Både på svensk og norsk side av grensen er det de siste dagene kommet flere henvendelser til politiet om veipirater som lurer folk til å stoppe langs veien, for deretter å svindle dem, melder TV 2.

Og de driver ikke bare med svindel, de kan også bli truende og voldelige:

I Årjäng, Värmland, blev en kvinna i torsdags prejad på E18 av misstänkta vägpirater – och i samma område blev en man som stannat på en rastplats för att vila brutalt rånad, rapporterar P4 Värmland.

– Han vaknade av att det knackade på fönsterrutan och när han öppnade dörren är det en kvinna som skriker på dålig svenska: «Kom och hjälp mig, min man blöder ihjäl», säger Göran Brofelt, förundersökningsledare på polisens lokalpolisområde i västra Värmland, till P4.

Mannen öppnade dörren och blev då överrumplad och rånad av tre män.

Våren 2015  ble en kvinne kidnappet av veipirater i nærheten av Grums i Värmland. En av kidnapperne ble pågrepet i Göteborg, trolig takket være dette bildet, tatt av en årvåken bilist som også ble forsøkt stoppet. Kidnapperen viste seg å være rumensk statsborger.

Nå advarer politiet mot å stanse for folk som kan ha et ønske om å svindle deg. Dersom du er usikker på om vedkommende virkelig trenger hjelp, anbefales det dessuten å ringe politiet før man eventuelt stanser.

– Det klassiske er at man står og påkaller andre bilisters hjelp under påskudd av at man har motorstans eller lignende, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Martin Schie, til TV2.

Deretter ber svindlerne bilisten om hjelp til å betale for for eksempel bensin.

– Ofte betaler de deretter tilbake gjelden med falskt gull eller slikt, sier Schie.

Ingen av dem som observerte veipirater i helgen ble svindlet.

 

TV2: Frekke veipirater er tilbake på E6

Expressen: Polisens skarpa varning för härjande vägpirater