En kvinne i 40-årene ble voldtatt og ranet på parkeringsplassen ved et kjøpesenter i Malmö onsdag. Hun ble slått og truet med en stor kniv: «Jag trodde aldrig jag skulle få se mina barn igen.»

Gjerningsmannen var en gutt i tenårene som snakket et språk hun ikke forstod.

– Jag var så rädd. Jag trodde aldrig jag skulle få se mina barn igen, forteller kvinnan.

Kvinnen, som er gift og har barn, hadde vært i sentrum for å handle. Hun stoppet på parkeringen utenfor kjøpesenteret Mobilia for å etterfylle spylervæske. Det er tidlig kveld, p-plassen som ligger ved et av Sveriges største kjøpesentra, er flombelyst. Man skulle ikke tro det var noen fare ved å stoppe bilen her. Men dette er Malmö.

– Jag visste att jag hade en dunk i bagaget så jag svängde in på den här parkeringen mittemot Mobilia som var väl upplyst, berättar hon.

Klokken var rundt 19.30, og siden kjøpesenteret har åpent til 20 var det flere biler på p-plassen. Kvinnen rakk bare å åpne bagasjelokket.

– Jag kände att någon drog i min jacka. Det var en man med svart mössa, svart jacka och jeans. Han öppnade mina byxor. Jag gjorde motstånd men han lyckades få upp dem.

Truet med stor kniv

Kvinnens beskrivelse av mannens ugjerning gjør at politiet ikke nøler med å rubrisere hendelsen som voldtekt, skriver Expressen.

– Jag skrek på hjälp men då la han handen över min mun. Han visade en stor kniv med säkert 30 centimeter långt blad och jag kunde bara tänka på mina barn, forteller hun.

– Så skrek han att han skulle ha pengar. Jag hade minutenkortet men det tog han inte. Han skar av mitt halsband och fick mina ringar… jag minns faktiskt inte om jag hade en eller två ringar på mig.

Raneren var ikke fornøyd. Han slo kvinnen på halsen med knyttneven og truet henne; hun skulle passe seg for å si noe til politiet.

– Fast han sa inte «polisen». Han sa «Aina», jag skulle inte säga något till «Aina». Det var poliserna själva som förklarade det för mig sedan, att det är slang för polisen.

«Aina» er forbryterslang, ordet kommer fra tyrkisk «aynasiz» som betyr «uten speil». Det refererer til ideen om at politiet ikke har skam i kroppen; de våger ikke å se seg selv i speilet.

Ukjent språk

– Det kom fram en en annan kille på moped och de sa något till varandra på ett språk jag inte kände igen. Sedan hoppade rånaren upp bakpå och så körde de i väg.

Kvinnen ringte nødnummeret 112. Hun ble kjørt til sykehus for kontroll og sikring av bevis.

– Till sist fick jag åka taxi hem. Jag kom hem klockan 02 men har nästan inte kunnat sova alls. Jag skulle egentligen jobba men vet inte om jag orkar. De har sagt att jag ska få prata med en kurator.

Politiet har startet etterforskning, bekrefter Stephan Söderholm ved polisens ledningscentral i Region syd.

– Det är ett rån under knivhot. Vi rubricerar ärendet som grovt rån och våldtäkt, sier han.

Ingen var sent torsdag kveld pågrepet.

For to år siden ble en av lederne i Malmös underverden skutt og drept på en parkeringsplass ved Mobilia. Det skjedde like utenfor en av inngangene, og det var mange folk til stede. Barnefamilier på shopping ble svært skremt etter å ha bevitnet en ren henrettelse i gjengmiljøet.

 

Expressen: Kvinna rånad och våldtagen vid köpcentrum: «Var rädd»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂