Bilde: Hvem vil kjøpe bruktbil av denne gjengen? Francois Hollande har noe komisk, tegneseriaktig ved seg. Dressene er for små, maven buler. Jean-Claude Juncker kommer fra en korrupt liten småstat som lever av svarte penger. Michel Barnier skal lede Brexit-forhandlingene. Foto: Eric Vidal/Reuters/Scanpix

EU-ledere gjentar og gjentar at de ikke vil straffe britene for Brexit, så mange ganger at man forstår at det er nettopp det de vil.

De kan ikke tilgi britene for at de ødela unionen.

Donald Tusk gjentar og gjentar at det gjelder å stå sammen. Han sier det besvergende og uten overbevisning. For hver gang forstår man at splittelsen går dypt.

I stedet for å se seg selv i speilet, vil EU-lederne straffe landet som brøt ut. Frankrike har fortsatt formannskapet og Francois Hollande kunne ikke dy seg da han ankom Brussel til toppmøte lørdag:

– Det blir ubønnhørlig en pris å betale. Det har de valgt selv, sa Hollande da han ankom et ekstraordinært toppmøte om brexit i Brussel lørdag.

– Vi ønsker ikke å straffe dem, men samtidig er det klart at Europa vet å forsvare sine interesser, og at Storbritannia vil være dårligere stilt utenfor EU enn i EU, sa han.

Lørdagens toppmøte er Hollandes siste som Frankrikes president.

På møtet skal stats- og regjeringssjefene i de 27 medlemslandene som blir værende i EU, vedta et sett med retningslinjer for de kommende forhandlingene med Storbritannia. (NTB)

Et forent Irland betyr et sprent UK

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂