Nytt

Nord-Troms tingrett.

En mann fra Kenya er dømt til fem år og to måneders fengsel for voldtekt av en ung kvinne i Tromsø i fjor. To andre mistenkte afrikanere har stukket av.

Nord-Troms tingrett dømte i tillegg mannen til å betale 220 000 i erstatning til offeret.

Voldtekten skjedde på en privatadresse i Tromsø i juni i fjor. De to andre som var omfattet av tiltalen har unndratt seg straffeforfølgelse ved å reise til hjemlandet.

Alle tre siktede var i politiavhør og avga forklaring, men to av dem forlot landet mens etterforskningen pågikk. Samtlige er afrikanere.

I retten la mannens advokat ned påstand om at hans klient skulle frifinnes, eller anses på mildeste måte. Han ba også om at mannen skulle frifinnes for kravet om oppreisning.

Men retten skriver i dommen at man ikke kan se noen spesielle formildende omstendigheter. Mannen benektet blankt at han hadde hatt samleie med offeret, men retten fester lit til offerets forklaring.

Fornærmede fortalte i retten at hun har hatt store problemer i etterkant, både fysiske og psykiske, og at hun i perioder ikke har vært i stand til å arbeide, noe som også har gått ut over økonomien hennes.

 

NRK: Dømt til fengsel etter gruppevoldtekt i Tromsø

Les også