Nytt

Facebook skriver politiet i Oslo om politihunden Tim og hundeføreren hans som ble angrepet av fire gjerningsmenn med spikerpistol og spikerplanker natt til tirsdag:

I natt ble en av hundeførerene våre og hunden hans Tim angrepet av fire gjerningsmenn. Oppdraget startet som tyveri fra byggeplass, men endret seg plutselig da ekvipasjen ble forsøkt overmannet med spikerplanker og spikerpistol.

Med stor dyktighet og en porsjon flaks, klarte hundeføreren å avverge at han ble satt ut av spill – og gjenopptok søket tross skadene på både hunden og ham selv (det går etter forholdene bra med dem begge). Med bistand fra kolleger, kunne alle fire pågripes noen timer senere.

Vold mot politiet er svært alvorlig – og hundene våre regnes som offentlige tjenestemenn med rett på akkurat samme vern. Vi vet aldri når vi kan bli angrepet, det stiller bare enda sterkere krav til oss og vår mentale forberedelse.

Tusen takk både til alle dere kolleger som har støttet opp på morgentimene og til dere som med stor tålmodighet og innsats bidro til at saken fikk denne endingen.

K, Hundefører

Før i tiden løp tyvene vekk når politiet kom. Nå angriper de med spikerpistol!

NTB legger til at det dreide seg om fire utenlandske menn som trolig var i ferd med å stjele kobber på en byggeplass i Oslo. Mennene angrep både politiets hundefører og hund.

–Det var for så vidt ganske dramatisk. En kollega ble slått i hodet med en planke med spiker. Han blør visst en god del, men fikk ikke alvorlige skader, forteller operasjonsleder Christian Krohn Engeseth i Oslo politidistrikt til NTB.

–En tjenestemann fra hundepatruljen fikk kontroll på en av mennene, og han ble deretter angrepet av en annen, som også sparket tjenestehunden, sier Engeseth. Hunden bet mannen, og den bet også en av de andre, som også sparket etter ham. Politiet fikk kontroll på tre av mennene etter kort tid, mens den fjerde ble tatt ikke lenge før klokken 4.

–To av de pågrepne fikk bittskader i rygg og bein, men de er ferdige på legevakten og kjørt til arresten, sier operasjonslederen. Tre av mennene er i 20-årene, og den fjerde i 30-årene. Politiet betegner dem som mobile vinningskriminelle.

–De blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann samt innbruddsforsøk og tyveri, sier Engeseth.

Heia Tim som bet fra seg! Flink bisk.