Sakset/Fra hofta

Bilde: Jim Carrey og Jeff Daniels i filmen Dumb & Dumber fra 1994. Eksperter virker like smarte.

Hvordan kan en elite fortsette en stø kurs når alle kan se konsekvensene er katastrofale? Svar: Den kan omgi seg med eksperter som er politisk enda mer skakkjørt enn den selv.

Forskerforum har offentliggjort en meningsmåling som viser at blant 7.000 ville Høyre og FrP fått ca 10,2 %. Til sammen. Mens MDG ville fått 8,2 %, Rødt 5,7, Ap 34,6 % og SV 15,8 %. KrF og Sp får usle 2,4 og 3,9 %, dvs ingen uttelling for å ha gneldret på regjeringen. FrP får 1,1 prosent.

Slagsiden er enda større enn blant journalister.

Forskerforbundet er landets største fag- og interesseorganisasjon for ansatte i forskning, høyere utdanning og kunnskapsformidling, med 21.000 medlemmer. 71 prosent er ansatt i en vitenskapelig stilling, og 23,5 prosent i administrativ stilling.

Resultatet sier ikke bare noe om forskerne, det sier mer om utdannelsessystemet. De som styrer det har latt utdannelse og kunnskap bli overtatt av ideologiske hardcore eller slappfisker. Nivået har falt. Ideologi og riktige meninger har overtatt for kunnskap.

Den offentlige samtalen er blitt dum. En billig trøst er at problemet gjenfinnes i alle vestlige land, jfr campus i USA. Men små land er ekstra sårbare. Kombinasjonen av politisk islam og venstresiden er gift.

Det er den konstellasjonen som meningsmålingen blant forskerne forteller om. Derfor skal man ikke vente noe korrektiv fra «ekspertene».

To eksempler: Lars Gule er medienes foretrukne ekspert på terror. Det er som å spørre en pyroman til råds om brannslukking.¨

Direktør for PRIO, Kristian Berg Harpviken, har brukt sin posisjon til å rakke ned på og svekke innsatsen i Afghanistan. I stedet for realistiske avveininger har han drevet en antivestlig propaganda. NRK har aldri fått nok. Vestlig krig i muslimske land er per definisjon av det onde.

Nå kan Aftenposten fortelle at den norske hær ikke er større enn at den klarer forsvare et frimerke av et område i Finnmark. Vi har ikke lenger noe militære som fortjener navnet forsvar.

Men man kan glede seg over å stikke tommelen i øyet på Trump.

Enhver samtale vil før eller siden handle om hvor dum eller gal Trump er. Således også en samtale med Harpviken om terroren i St. Petersburg.

Øystein Heggen nevner et mulig samarbeid mellom Trump og Putin mot terror. Men ikke før han har sagt det før Harpviken triumferende svarer at:

-Trumps Russlands-politikk ligger i ruiner og bevisene for at Trumps folk samarbeidet med russerne om hacking blir stadig mer høylytte.

Først kverner liberale medier i USA på samme tema, og bruker alle tricks i boken til å holde en sak i luften, lenge etter at den har mistet høyde. Det er aldri funnet noe bevis for samarbeid mellom Trumps folk og russerne. (Sist i går var en melding om at Carter Page traff russerne i 2013 – det sier noe om hvor mye de klarer å grave opp). Når turen kommer til late norske eksperter blir versjonen enda enklere og mer banal.

Det later ikke til å være noen nedre grenser for dumheter.

Disse «ekspertene» er helt blinde når det gjelder trusselen fra islam. Dermed blir de også en del av trusselen mot frie samfunn.

 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/2017/04/03/195292528/bare-en-av-ti-norske-forskere-stotter-frp-og-hoyre