I Sverige er det spennende tider. Et bilde av en sykkel blir benyttet istedet for signalement av gjerningsmann.  Og i forbindelse med at politiet ønsket å identifisere en overgriper som antastet unge jenter på bussen viste det seg at det er de svenske avisene som sladder bildene slik at man ikke kan se hvem det er.

– Ikke vår jobb å hjelpe politiet, svarer Aftonbladet.

Ansiktet hans var synlig på bildet som politiet ga til avisredaksjonene. 

Det siste fra Sverige er bilvoldtekt. I SVT ser vi overskriften:

Man åtalas för bilvåldtäkt

Bilen hadde kanskje bare sikkerhetsbelte og ikke kyskhetsbelte?

Eller kanskje det har noen forbindelse med at det i Sverige arrangeres kurs i bilfødsler?

Bare man fjerner voldtektsofrene fra problematikken så høres alt mye bedre ut. Vi ser for oss parkvoldtekter, trappeoppgangvoldtekter, toalettvoldtekter, togvoldtekter, hyttevoldtekter. Festvoldtekter har vi allerede, men dette kan sikkert utvides i Norge også.

SVT

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂