Europa er prisgitt politiets terror- og etterretningstjenester. Det virker som om flyplasser, togstasjoner og andre offentlige møteplasser med store menneskemengder stadig oftere blir stengt og evakuert som følge av mystiske pakker som blir funnet eller trusler som er mottatt.

Lørdag morgen var det et tysk handlesenter som ble stengt i Essen. Den tyske avisen Bild rapporterte at flere selvmordsbombere hadde planlagt å angripe kjøpesenteret.

‘The current state of our investigations points to the threat being exclusively at the shopping centre,’ kommenterte politiet.

Senteret forblir stengt hele dagen på grunn av konkrete angrepsplaner, ifølge politiet. Rundt 100 politi bevoktet kjøpesenteret og rengjøringspersonalet som befant seg inne på senteret ble hentet ut. Også parkeringshuset og den nærmeste togstasjonen er avsperret.

Kjøpesenteret i Essen er et av de største i Tyskland.

Politiet sa at de mottok flere tips på fredag om at et terrorangrep var planlagt på lørdag.

REUTERS/Thilo Schmuelgen

Kjøpesenteret meldte fra på Facebook.

Kjøpesenteret er stort. Politiet må ha vært veldig sikre for å stenge en hel lørdagsshopping med de tapte inntektene dette medfører.

Men dette er kanskje ikke så farlig – for det er jo større sjanse for å bli skutt av en av de farlige politimennene som beskytter oss som NRK påpeker. Vi bekymrer oss nok helt unødig.

Men hvem er det politiet skyter, NRK? Tilfeldige folk på lørdagshandel?

Daily Mail

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂