Den mistenkte gjerningsmannen, en 14 år gammel gutt, åpnet ild ved 16-tiden og drepte to personer – en kineser og en myanmarsk statsborger, og skadet fem andre.

Det opplyste myndighetene kort tid etter at han ble pågrepet på Siam Kempinski-hotellet, som ligger ved Siam Paragon i Bangkok, skriver Strait Times.

Tirsdagens skyteepisode skapte også panikk på sosiale medier. Videoer og innlegg om hendelsen, som viser folkemengder som løper og lyden av skudd, begynte å sirkulere på nettet, samtidig som politiet sperret av inn- og utgangene til kjøpesenteret.

Siam BTS Skytrain-stasjonen ble også stengt, men folk kunne fortsatt bevege seg fritt på den beskyttede gågaten overfor kjøpesenteret.

En filippinsk turist som oppga navnet Clarissa, befant seg på togstasjonen, som ligger i høyden og er forbundet med Siam Paragon, da hun så en folkemengde løpe ut av kjøpesenterets hovedinngang.

– De ropte at det var en mann som skjøt på folk der inne, forteller hun.

Skyting på kjøpesenter i Bangkok: Minst fire skal være døde og fem skadet

Sjokkert forsøkte hun å komme seg tilbake til hotellet, men forteller at veisperringene gjorde det vanskelig.

Selv da meldingene om pågripelsen av skytteren begynte å tikke inn via sosiale medier rundt klokken 17.00, ventet flere mennesker inne i kjøpesenteret som hadde gjemt seg der, i rundt 20 minutter for å forsikre seg om at kysten var klar før de forlot kjøpesenteret.

Tirsdagens hendelse kom også bare noen dager før ettårsdagen for en av Thailands mest sjokkerende og dødelige skyteepisoder i nyere tid, og var en påminnelse om utbredelsen av våpenkriminalitet i landet.

Lovene om våpenbesittelse er strenge i Thailand, men det er likevel ikke uvanlig at folk besitter ulisensierte skytevåpen.

 

Kjøp bøker fra Document!


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.