Spanjolene vil ha flere migranter. Kunne de ikke bare overta noen av de som befinner seg i Hellas eller Italia da? Eller de kunne oversende alle de som klatrer over grensegjerdene i Ceuta og Melilla til fastlandet.

Spania har bare imot 1100 flyktninger av de som skulle fordeles rundt om for å lette på trykket i Hellas. Avtalen var at de skulle ta imot 16.000. Uansett, så har kanskje Spania litt å gå på i forhold til andre europeiske land? Spanjolene er skamfulle og synes at myndighetene gjør for lite for å innfri de avtalene som de har forpliktet seg til.

Uvanlig syn om dagen. Det var også slogans som «vårt hjem er ditt hjem» – arrangert av en gruppe som kaller seg nettopp Castra Nostra Casa Vostra

Spanjolene er litt i utakt med resten av Europa. Er dette resirkulerte plakater? 

Jeg følger ikke med i spanske medier, men sitter med en følelse av at det kanskje ikke rapporteres så altfor mye om stemningen i Tyskland etter at de fikk en drøy million migranter på et år. Kanskje spanjolene er det riktige folket for Støre, Merkel og alle de andre tilhengerne av Castra Nostra Casa Vostra?

Tenk så glad Støre ville ha blitt hvis han hadde sagt at han ville ha 10.000 flyktninger og folket hadde krevet 16.000 og gått i demonstrasjontog for å bli hørt!  Og han er jo også så god på å ta en spansk en. (Er det lov til å si det lenger? Jeg finner aldri den listen over tillatte pk-uttrykk…)

Bare synd at Støre tilhører gruppen som synes det er harry å bosette seg i Spania. Det må vi gjøre noe med.

The Guardian  France24  ABCnews