Flere franske byer er nå involvert i større demonstrasjoner som arrangeres av ulike organisasjoner. Idag skrev den sosialistiske avisen Le Monde litt om hva som skjer. Le Monde har så langt vært tilbakeholdne med rapportering – de tenker kanskje at dette spiller rett inn i hendene på Marine Le Pen i presidentvalgkampen. Le Pen selv sier at vi må avvente etterforskningen av saken som ligger til grunn for demonstrasjonene – den anmeldte politivolden under arrestasjonen av Theo hvor han hevdet å ha blitt sodomisert med politibatong. Theo ble nylig utskrevet fra sykehuset.

Det er planlagt flere demonstrasjoner lørdag ettermiddag. En av disse vil være i sentrum av Paris –  place de la République.  Organisasjoner som deltar er CRAN (de mørkhudedes forening), la Ligue des droits de l’homme (menneskerettsorganisasjon), MRAP (Antirasistisk forening), SOS-Racisme, CGT (arbeiderforening), UNEF (studentforening) og FSU. Her kommer det proffe demonstranter og anarkister med andre ord.

Rouen: Vandalisme og opptøyer.

McDonalds tok ingen sjanser – de stengte klokken 16.

Politiet gjør seg klar til nok en omgang. De har brukt tåregass i flere dager for å spre mengdene. I demonstrasjonsområdet området vil det ikke bli tillatt med salg av drikke på glassflasker som kan brukes som kastevåpen mot politiet.

Le Monde skriver at demonstrasjonene har dabbet av de siste dagene i Paris, men spredt seg til andre byer. Så langt er flere enn 250 personer arrestert. Det ser ut til at humanistene og anarkistene ønsker å forsterke den eksisterende konflikten.

Fransk opprørspoliti møter demonstranter med banneret hvor det står: «politi voldtektsmenn drapsmenn» . De protesterer mot politivold etter at en innvandrer på 22 år ved navn Theo ble alvorlig skadet under arrestasjonen tidligere i februar.  REUTERS/Christian Hartmann

Politiet har travle dager.

Le Monde  Le Parisien