Toårige Lavontay White Jr ble skutt og drept i baksetet på bilen da en annen bil kom opp på siden og noen begynte å skyte.

Lavontay ble skutt ihjel midt under en direktesending på Facebook. I videoen høres 16 skudd.

En toåring er det siste offeret i en uhyggelig lang rekke dødsskytinger i Chicago. Gutten ble drept midt på dagen, da han satt i baksetet på en bil i en av byens vestlige bydeler.

Lavontay White Jr ble bare to år.

 

Chicagos borgermester, Rahm Emanuel (tidligere stabssjef for president Obama), sier han håper drapet blir et vendepunkt for byens «drapsepidemi».

– Alle foreldre, uansett hvor de bor, bør kunne ta med barnet til en tur i parken eller i bilen, sier han.

Toåringens gravide tante satt i bilens framsete og sang mens hun strømmet live på Facebook. Da begynte noen å skyte. (foto: CNN)

 

Det er guttens gravide tante som filmer og strømmer på Facebook mens hun sitter i bilen sammen med toåringen og sin 26 år gamle kjæreste på valentinsdagen. Kvinnen sitter foran i bilen og synger med kjæresten når en bil kjører opp på siden av dem.

Så starter noen å skyte mot bilen. I løpet av sekunder blir minst 16 skudd avfyrt, skriver Chicago Tribune.

Det hele blir sendt direkte på tantens Facebook-profil.

Toåringen og bilføreren dør. Kvinnen klarer derimot å ta seg ut av bilen.

– Ring 911! De drepte ham! Jeg har en kule i magen. Vær så snill, jeg får ikke puste, skriker kvinnen i det hun løper inn i et hus i nærheten, skriver Chicago Tribune.

Ifølge politiet var kjæresten gjengmedlem og trolig målet for skuddene.

Kvinnen, som er gravid i fjerde måned, har blitt operert og tilstanden hennes er ifølge familiemedlemmer stabil. Også hennes ufødte barn ser ut til å klare seg.

Politiet undersøker bilen de tre satt i. (foto: WGNTV)

 

Gutten er det tredje barnet som blir skutt i byen den siste uken. Kun timer i forveien døde elleve år gamle Takiya Holmes på sykehus.

Tre dager tidligere ble hun skutt i hodet da hun satt i bilen med familien. Samme dag ble også en tolv år gammel jente alvorlig skadet da hun ble skutt mens hun var ute og lekte med vennene sine.

I fjor ble 762 mennesker drept i Chicago. Trenden er uhyggelig: En økning på over 50 prosent fra 2015, da byen registrerte 496 drap.

Chicago Tribune har hentet inn tall som viser at litt over 250 barn under 14 år er skutt i byen siden starten av 2012, og de to siste årene har antallet drap gått kraftig opp.

President Donald Trump har tidligere sagt at han vil sende inn det føderale politiet dersom ikke drapstallene går ned.

 

Chicago Tribune: Boy, 2, and man killed, pregnant woman wounded in shooting caught on Facebook Live

CNN: Trump says he’ll send in feds if Chicago doesn’t fix ‘horrible carnage going on’

CNN: 762 murders. 12 months. 1 American city.