Shirley Chambers gråter under begravelsen for sønnen Ronnie Chambers, som ble skutt i Chicago. Han var det siste av Chambers fire barn, som alle ble drept i ulike skyteepisoder i byen over en periode på 18 år. Tirsdag ble 14 skutt i en begravelse for nok et skuddoffer. Foto: Reuters / John Gress / NTB Scanpix

14 personer er alvorlige til kritisk skadd etter å ha blitt skutt i en begravelse i Chicago. Begravelsen ble holdt for en mann som ble skutt sist uke. Borgermester Lori Lightfoot kaller angrepet feigt og grusomt.

Skuddene ble avfyrt fra en svart bil, som deretter kjørte raskt fra stedet, skriver Chicago Tribune. Skuddene ble returnert av personer som var til stede i begravelsen.

De 14 som ble skutt, ble sendt til fem ulike sykehus, de fleste i kritisk tilstand.

Det ble funnet 60 patronhylser på åstedet, men antallet personer som var involvert i skytingen er ennå ikke fastslått. Politiet har så langt pågrepet bare en mann.

Skyteepisoden er en av mange i Chicago, som har vært rammet av brutale opptøyer den siste tiden. Det er forventet at president Trump vil sende føderale styrker til byen for å ta tilbake kontroll over gatene.

Kjøp bøker fra Document Forlags utsøkte utvalg her!

Finn flere titler på forlagssiden!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.