President Trumps bestemmelse om å nekte innbyggere fra sju muslimske land innreise til USA i 90 dager, har stor støtte i befolkningen. Men hva den vanlige amerikaner måtte mene, er ikke like viktig for alle. Neglisjeringen av vanlige folks synspunkter muliggjør sterke reaksjoner både i USA og her i Europa. Trump har sagt at avgjørelsen bunner i et ønske om å «holde radikale, islamistiske terrorister» ute av USA, men Trumps mål ser ut til å være totalt likegyldig for Trump-hatere både her og «over there».

Alliansen mellom USAs demokrater, Europas venstresosialister og Ummahens muslimer er en treenighet hvis overordnede mål later til å være en utvidelse av Ummahen til begge sider av Atlanteren. Dette gjøres ved å tvinge Vesten til å ha alle dører vidåpne for mennesker fra de mest dysfunksjonelle steder på kloden. Man spotter en president som arbeider for amerikanere med slagordet «America First». Trump ønsker visumplikt fra de sju landene slik at enkeltindivider gjennomgår en grundig sjekk før de innvilges innreise til USA. Dette i et forsøk på å verne amerikanere mot Allahu Akbar-terror.

Men nyhetene ruller og går og går og går om konvensjoner og menneskerettigheter. Alle andres rettigheter naturligvis. Rettigheter som kan brukes mot Vesten smøres utover nyhetssendingene 24/7. Det er aldri en pause, aldri et pusterom fra propagandaen vi utsettes for. Alle andre folkegruppers menneskerettigheter står treenigheten opp for. Det være seg fra en norsk statsminister, fra podier i FN og EU eller fra gatenes parlament. Det surrer og går i ett sett der utelatelser, halvsannheter og rene løgner blandes sammen til en høyrepopulistisk og nasjonalistisk Trump-suppe som skal være brun og giftig og derfor svært farlig. Warning!

Noen ganger blir propagandaen en smule komisk. Det skjer gjerne når ikke-nyheter blir viet tid og oppmerksomhet i statskanalen. Jeg måtte humre da jeg mandag hørte NRK Dagsnytt referere til en nettside med det megetsigende navnet «Emigrateme» som ble opprettet i forbindelse med presidentvalget. Over 100 familier hadde søkt seg til Ringerike, fikk vi vite. Ringerike? Det ble ikke opplyst om at dette er en norsk-basert nettside som frir til amerikanere om å flytte til Ringerike.

A regional Norway-based development firm has come up with a proposal inviting disappointed voters to live in Ringerike, about 1.5 hours’ drive away from Oslo.

Det vi imidlertid fikk vite var at nettsiden har 10 000 følgere i USA. Oversatt til norske forhold betyr det 162 følgere. Wow! What News!

I helgen ble det slått stort opp at føderale dommere blokkerer for Trumps politikk hva gjelder innreiseforbudet.

Nå har imidlertid en føderal dommer i Brooklyn avgjort at to irakiske menn med gyldig visum ikke skal sendes ut av landet. I stedet er de innvilget midlertidig opphold i USA.

Og så glemmer man selvfølgelig å nevne at dommere i USA er utpekt av en politisk administrasjon. Den føderale dommeren i Brooklyn er Ann M. Donnelly, utpekt av Barack Hussein Obama i november 2014, (Washington Post).  Det tok litt tid før hun ble godkjent av senatet. Da det endelig skjedde, visste demokrater å vise sin begeistring.

«I’m thrilled the committee is finally moving forward», Sen. Charles E. Schumer (D-N.Y.) said in May 2015. «I know Ann well».

Den demokratiske senatoren kjente henne godt og visste kanskje hva hun kunne brukes til om en sterk republikansk president våget å trosse treenighetens åpne innvandringspolitikk.

Mandag kveld meldes det på NRK at Washingtons statsadvokat Bob Ferguson ønsker å saksøke presidenten. Man sier ikke noe om at Ferguson også er demokrat fordi mange da kanskje vil begynne å undres om motstanden mot innreiseforbudet handler mer om hevn fra forsmådde politiske motstandere enn om menneskerettigheter.

Tror noen at demonstrasjonene mot Trump handler om diskriminering og menneskerettigheter? Kan noen tro på dette påståtte humanitære oppdraget? Ikke før det massedemonstreres for kvinner, homofile og forfulgte minoriteter i Trumps utpekte land, eller innreiseforbudet av jøder til ditto land. Eller mangel på reaksjoner under Obama og Hillarys eget innreiseforbud av irakere. Det var noen ganske andre toner fra mediene da Obama regjerte i Det hvite hus og drev sin egen Trump-politikk.

Demonstrere mot innreiseforbud? Hva med diskrimineringen av innreiseforbudet til Mekka og Medina? Aldri har vi sett sosialister demonstrere mot denne uretten som er reinspikka diskriminering basert på religion og forestillingen om ikke-muslimer som skitne hunder. Du snakker om hykleri og dobbeltmoral.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂