Nytt

Avsløringen av at to irakiske terrorister som hadde minst fem amerikanske soldatliv på samvittigheten, hadde kommet seg inn USA som flyktninger, satt en støkk i Obama-administrasjonen som innførte innreiseforbud for irakere i 6 måneder.

Men storyen lekket ikke til mediene før lenge etterpå, og Obama gav heller ingen intervjuer eller pressekonferanser. I mosetningen til etterfølgeren var det ingen å spørre. Systemet var lukket.

hammadi.anwal.kentucky

Historien om de to irakerne – Mohanad Shareef Hammadi, 26, og Waad Ramadan Alwan, 32, viser at USA ikke har et immigrasjonssystem som fanger opp mennesker som man burde vite utgjorde en trussel. De to irakerne kom til USA i 2009 og ble bosatt i Bowling Green, Kentucky.

An intelligence tip initially led the FBI to Waad Ramadan Alwan, 32, in 2009. The Iraqi had claimed to be a refugee who faced persecution back home — a story that shattered when the FBI found his fingerprints on a cordless phone base that U.S. soldiers dug up in a gravel pile south of Bayji, Iraq on Sept. 1, 2005. The phone base had been wired to unexploded bombs buried in a nearby road.

An ABC News investigation of the flawed U.S. refugee screening system, which was overhauled two years ago, showed that Alwan was mistakenly allowed into the U.S. and resettled in the leafy southern town of Bowling Green, Kentucky, a city of 60,000 which is home to Western Kentucky University and near the Army’s Fort Knox and Fort Campbell. Alwan and another Iraqi refugee, Mohanad Shareef Hammadi, 26, were resettled in Bowling Green even though both had been detained during the war by Iraqi authorities, according to federal prosecutors.

Nyhetens kjerne er at selv om amerikanske myndigheter hadde fingeravtrykk på en av irakerne, ble han likevel sluppet inn i USA.

According to a 2013 report from ABC News, at least one of the Kentucky terrorists passed background and fingerprint checks conducted by the Department of Homeland Security prior to being allowed to enter the United States. Without the fingerprint evidence taken from roadside bombs, which one federal forensic scientist referred to as “a needle in the haystack,” it is unlikely that the two terrorists would ever have been identified and apprehended.

Dette er samme problemstilling som etter 9/11: Hvorfor ble de ikke oppdaget? De la igjen spor etter spor. Likevel ble ikke informasjonen forstått.

I tilfellet med de to irakerne sier en amerikansk general:

“How did a person who we detained in Iraq — linked to an IED attack, we had his fingerprints in our government system — how did he walk into America in 2009?” asked one former Army general who previously oversaw the U.S. military’s anti-IED efforts.

Hvor mange slike historier er det som ikke kommer ut? Eller: Hvorfor tar ikke mediene selv konsekvensen av hva de har rapportert?

Alwan dro ut fra Irak gjennom Syria, og det var her man tok fingeravtrykk av ham og gav til amerikanerne. Ved en tilfeldighet ble de funnet igjen på en IED-bombe i Irak.

One of those terrorists, Waad Ramadan Alwan, even came into the United States by way of Syria, where his fingerprints were taken and given to U.S. military intelligence officials.

Sannsynligheten for at fingeravtrykkene på en IED-bombe skulle klaffe med de man satt med i USA er som å finne en nål i en høystakk.

Without the fingerprint evidence taken from roadside bombs, which one federal forensic scientist referred to as “a needle in the haystack,” it is unlikely that the two terrorists would ever have been identified and apprehended.

Avsløringen gav Obama-administrasjonen et lite sjokk. Som direkte resultat ble innvandring av irakere satt på pause i et halvt år. Men Obama ville ikke forklare innvandringsstoppen, eller the Muslim Ban som han nå kaller det.

Obama twitret at Trumps vedtak er i strid med amerikanske verdier. Hva med hans egen unnfallenhet og forsøk på å komme ajour?

obama.tweet.anti-trump

 

Obama slapp inn 201 syrere på 4 år

Fiscal Year 2011: 29

Fiscal Year 2012: 31

Fiscal Year 2013: 36

Fiscal Year 2014: 105

Fiscal Year 2015: 1,682

Mens borgerkrigen raste i Syria, ISIS spredte sitt skrekkvelde og syriske flyktninger strømmet inn i Europa, slapp Obama altså inn noen få drypp; først i sitt siste år som president slipper Obama inn vel 13.000 syrere.

 

http://thefederalist.com/2015/11/18/the-obama-administration-stopped-processing-iraq-refugee-requests-for-6-months-in-2011/

http://www.nationalreview.com/article/444370/donald-trump-refugee-executive-order-no-muslim-ban-separating-fact-hysteria