Tavle

Fryktelig mye frem og tilbake om inauguration-tall.  Nå kan det være good copy å modifisere fremstillingen av at Trump og Spicer løy. Danske Ekstrabladet kan fortelle at bildene fra The Mall ble tatt på to forskjellige tidspunkt.

Avisa har vært i kontakt med nyhetsbyrået Associated Press som videreformidlet bildene. Bildene er skjermbilder fra en video, forklarer fotoredaktør i nyhetsbyrået, Tony Hicks.

– De to bildene er tatt fra toppen av Washington-monumentet, sier Hicks.

Bildene er tatt av nyhetsbyrået Reuters. De skriver at bildet av Trumps innsettelse ble tatt klokka 12.01, ett minutt etter at han begynte å avlegge eden som president, mens bildet av Obamas innsettelse ble tatt klokka 13.27. Da var Obama i ferd med å runde av talen han holdt, ifølge Reuters.

Dagbladet har også fått med seg at Spicer mente audiende worldwide: både in person og virtuelt. Trump reagerer emosjonelt. Obama blir dyrket av mediene. De kjører Obama opp i ansiktet på Trump, selv når han insettes som president. Det var dette Trump reagerte på.

Gut reaction.

 

http://www.dagbladet.no/nyheter/forskjellen-er-stor-men-bildene-forteller-ikke-hele-sannheten-om-trumps-innsettelse/66902048