Nytt

Et T-banetog ble utsatt for steinkasting i Stockholm tirsdag kveld. Ettåringen Lea fikk glassplinter over hele seg, og steinen landet et par meter fra jenta.

Ifølge mammaen Maria Wissing kunne Lea ha dødd.

– Stenen landade bara någon meter från barnvagnen. Det var väldigt dramatiskt, säger hon.

Steinen traff ett av vinduene på T-banetoget på den grønne linjen ved Blackeberg stasjon i Stockholm ved 18-tiden tirsdag. Ruten ble knust og ettåringen fikk et regn av glassplinter over seg.

– Då hörde och såg jag något som swischade förbi. Jag förstod inte riktigt vad det var, om det var en bomb eller smällare. Stenen kom så extremt hårt, det var en enorm smäll som gick igenom rutan, berättar hon.

– Jag blev så chockad. Det kom glassplitter över hela min dotter. Stenen landade bara någon meter från barnvagnen, det var väldigt dramatiskt.

maria-wissing

Maria Wissing og datteren Lea. (foto: privat)

 

Hun sier det var ren flaks at steinen, som var litt større enn en tennisball, ikke traff datteren. Og hun forstår ikke hvem som finne på noe slikt.

– Jag hade inte kunnat göra något om stenen landat på hennes ansikte. Lea fick glassplitter över hela sig och hela håret var täckt, men hon fick inte en enda skråma.

Maria Wissing gikk av toget og fikk hjelp av andre til å roe seg ned. Hun kontaktet også politiet.

Nå håper hun at steinkasteren forstår hvilke konsekvenser det kunne ha fått, og at ikke flere rammes. Lea ble redd, men mor og barn har det bra nå:

– Men ett barn hade kunnat dö i dag.

Det gikk bra med både mor og barn – i dette tilfellet. Men det var nære på. Og fortsetter angrepene mot både biler, utrykningskjøretøy og kollektivtrafikk er det bare et spørsmål om tid før det går riktig galt.

 

Expressen: Stenkasting mot tåg – barn träffat av splitter