Ap-politikeren Havva Cukurkaya oppfordrer til boikott av Drammens Tidende i en lukket Facebook-gruppe for tyrkere i Drammen. Drammens Tidende og rights.no har rettet søkelyset mot at det høyrenasjonalistiske partiet MHP og dets ungdomsorganisasjons Grå Ulver er aktive i byen.

Drammens Tidende har satt søkelys på at de har infiltrert Senterpartiet og Fjell Sportsklubb. De Grå Ulver regnes som en fascistisk organisasjon, den er sterkt nasjonalistisk og antisemittisk.

Den svenske boligministeren Mehmet Kaplan måtte gå av etter at det ble kjent at han hadde vært på møter med Grå Ulver og islamistiske Milli Görus.

Tyrkiske miljøer har ikke likt den negative oppmerksomheten, og Cukurkaya ba om at medlemmene av gruppa sa opp abonnementet på Drammens Tidende.

«Kjære venner. Jeg oppfordrer dere videre til å støtte avisen Dagsavisen Fremtiden ved å bli abonnenter. De skriver aldri noe negativt om tyrkerne. De prøver alltid å beskytte tyrkerne. Og for de av dere som abonnerer på DT, oppfordrer jeg til å avslutte medlemskapet. Nå har de (DT) tydelig klargjort sitt ståsted. Nå håper jeg dere innser hvem bakmennene er. Hver gang det er nyheter om «FETØ» skolene, så er målet å skyve fokuset over til de tyrkiske foreningene ved å øke de falske anklagene. Det de har gjort nå, er å svartmale oss, ved å trykke skolene deres «tettere til sine bryst».

Det er ikke lenge siden Cukurkaya var i mediene. Det var i forbindelse med oppslag om at visse tyrkiske foreldre sendte sine barn til koranskoler i Belgia før de begynte på videregående. Disse foreldrene var redd barna skulle bli for norske.

Cukurkaya var blant dem som hadde forståelse for initiativet og ville at det skulle komme en koranskole for trinnet over ungdomsskole.

I Arbeiderpartiet i Drammen er man lei seg, Cukurkaya er blitt bedt om å beklage eller melde seg ut. Selv sier hun at hun bare uttalte seg som privatperson.

 

https://www.nrk.no/buskerud/ap-politiker-oppfordrer-til-boikott-av-avis-1.13237662