Å smugle migranter til Europa er storindustri, fastslår Europol. I 2015 tjente organiserte nettverk anslagsvis 5-6 milliarder dollar på å smugle folk til Europa. Pengene kommer fra flere kilder: Migranter som betaler med kontanter, eksisterende familie i Europa som finansierer turen, alternative banksystemer i tillegg til de som setter seg i gjeld til smuglerne. I løpet av 2016 steg prisen for å bli smuglet inn i Europa – den ble tre ganger så høy som for 2015, ifølge Europol.

Intelligence held at Europol indicates that more than 90% of all migrants reaching the European Union use the facilitation services of a migrant smuggling network at some point throughout their journey. This is a clear indication that organised crime networks are profiting from mass migration.

Migrant smuggling networks accrue immense criminal profits. In 2015 alone, these organised crime networks generated an estimated USD 5-6 billion from their illegal activities. These earnings strengthen criminal networks and have a significant negative long-term impact on Europe’s economy.

europol

Men fremdeles er det mange godtroende mennesker i Europa som tror at det er de fattigste og mest nødlidende som kommer. Men de forstår kanskje ikke hvor mye folk betaler for å bli smuglet inn. Og de har kanskje heller ikke fått med seg at smartelefoner ser ut til å være gjengs blant migrantene. Kanskje vet de heller ikke at kvinnene som kommer fra Afrika blir tvunget inn i prostitusjon av de samme smuglernettverkene. Og ikke minst at smuglerne sender ut de små gummibåtene når de vet at redningsskipene er innen rekkevidde. De er nok ikke så bekymret for lasten, men båtene vil de ha tilbake for gjenbruk til neste migrantforsyning.

Migrants who travel to the EU are potentially vulnerable to be targeted for labour or sexual exploitation as they need to repay their debt to smugglers. It is expected that these types of exploitation will increase in the coming years.

Det at flere migranter står i gjeld til smuglerne gjør at de ofte velger kriminalitet når de ankommer sitt nyvalgte vertsland. Men som vi ser av grafen: de aller fleste betaler med cash.

Det er mange som vil være med på migrantfesten som betales av migrantene og mottakerlandene. Dette er globalisme og multikultur som må få enhvert rødgrønt hjerte til å slå raskere:

Migrant smuggling is a multi-national business, with suspects originating from more than 100 countries both inside and outside of the EU.

I rapporten nevner Europol også at terrorister bruker migrantstrømmen for å nå Europa. Og det har da også blitt bekreftet gjennom flere terroraksjoner.

Terrorists may use migrant smugglers’ resources to achieve their goals. There is an increased risk that foreign terrorist fighters may use the migratory flows to (re)enter the EU.

Den 3. november avholdt Europol et stort møte i Roma for å diskutere menneskesmugling til Europa. Der burde vel Norge også ha deltatt? Siem Pilot har jo fraktet 29.000 migranter over fra Libya.

Europol-rapporten